Blog

Schwarzenberg

ČPP Transgas, s.p. nabízí k prodeji nemovitost, ke které má právo hospodaření. Jedná se o soubor následujících nemovitostí: parcela č.1274/1 o výměře 4543 m2 v ulici Robert-Koch-Strasse 3, Schwarzenberg, okres Schwarzenberg/Erzgebirge ve Spolkové republice Německo s budovou bývalé školy, tělocvičny a s hospodářským objektem. Komplex je situován v klidné části města a všechny nemovitosti stojí na pozemku stejného vlastníka. Velkou výhodou je možnost parkování uvnitř areálu, kde je prostor pro zřízení velkého počtu parkovacích míst. Vzdálenost od hraničního přechodu s ČR Boží dar 25 km.

  • Budova bývalé školy: Objekt o užitné ploše celkem 1788 m2. Třípodlažní budova má dva vchody. V suterénu budovy se nachází školní bazén. Ve zbývajících podlažích jsou učebny, sborovny, kancelář vedení školy a toalety.
  • Tělocvična: Samostatná přízemní budova o půdorysu 21,80 x 30,40 m. Vstup do objektu je na zadní straně. V přízemí se nachází 2 místnosti na nářadí, technická místnost, kabinet a sanitární místnosti. V prvním podlaží jsou umístěny 4 šatny, sociální zázemí a schodiště. Užitná plocha tělocvičny je celkem 847 m2.
  • Dvoupodlažní hospodářská budova s bytovým využitím: Zmíněná budova stojí v zadní části areálu. V přízemí se nachází tři garáže, technické místnosti a sklady. V patře jsou umístěny dvě samostatné bytové jednotky o dispozici 2+1. Užitná plocha přízemí je 422 m2. Užitná plocha obytného patra je 422 m2. Tuto budovu je možno využít např. jako obydlí pro správce komplexu.

Areál byl v letech 2002 a 2012 částečně zaplaven a poté již nebyl zprovozněn. Nejen z těchto důvodů bude nezbytné celý komplex prověřit a zejména u střechy a vniřních rozvodů zajistit opravy. Vzhledem ke stáří areálu budovy jen částečně vyhovují současným náročnějším stavebně technickým požadavkům.  V případě rekonstrukce bude nezbytné všechna povolení vyřídit s příslušnými místními úřady.

Možnosti využití po rekonstrukci   :

  • rezidenční komplex s vlastním sportovním a správcovským zázemím
  • domov s pečovatelskou službou
  • školící středisko, škola
  • případně vzhledem ke své klidové poloze další využití  (rekreační, rehabilitační, apod.)

Prosíme zájemce o doplňující informace, aby se obraceli na e-mail: info@cpptransgas.cz.

Cena smluvní dohodou obou stran.

ZPĚT